Midweek van rust, reflectie en ondersteuning | 4 t.e.m. 8 juli 2022 (volzet)

Uitnodiging
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning

Doctors4Doctors organiseert een midweek voor 10 jonge artsen die tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn. Hiermee geven wij de kans om tot rust te komen en te reflecteren over jouw professioneel leven en zelfzorg. D4D biedt professionele begeleiding van experten uit het netwerk: intake-artsen; loopbaancoaches; psychotherapeuten ivm faalangst en perfectionisme; second victim experten. Daarnaast kan men deelnemen aan  groepsactiviteiten o.a. meditatie, mindfulness, yoga, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom dit initiatief?

D4D kende de voorbije jaren een exponentiële groei van hulpvragen. In 2021 waren 30% van de hulp vragende artsen jonge artsen in opleiding tot huisarts of specialist. Surmenage, burnout, onzekerheid, work-life balance en angststoornissen zijn veel voorkomende klachten. De druk is zeer hoog voor jullie haio’s en aso’s waardoor de intake artsen heel vaak de alarmkreet horen: “wil ik deze job nog wel doen?” Het is schrijnend dat jonge artsen zoals jullie in het rood gaan en de passie en het engagement waarmee ze aan hun studie geneeskunde zijn begonnen volledig dreigen te verliezen. Daarom kiest D4D ervoor om een pilootproject op te zetten waar jonge artsen in nood tot rust kunnen komen en kunnen aansterken om hun professioneel- en privéleven met een betere balans of heldere keuzen aan te gaan. Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de ‘quadruple aim” waarbij zelfzorg van artsen de 4de pijler vormt en mee te zorgen dat “iedere arts de arts kan zijn die hij wil zijn”.

Praktische info
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning

Maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 juli 2022 | Vanaf de lunch op maandag tot en met de lunch op vrijdag.

Koningsteen in Kapelle o/d Bos | Je logeert in eenvoudige kamers met eigen sanitair in een mooi kasteeldomein waar alles aanwezig is om tot rust te komen.

Beperkt aantal deelnemers | Max. 10

All-in | €145,-

Inschrijven via marijke.soogen@doctors4doctors.beBekijk andere activiteiten: