Midweek van rust, reflectie en ondersteuning | 16 t.e.m. 20 september 2024

Uitnodiging
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning

Doctors4Doctors organiseert opnieuw een midweek voor artsen die tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn. Hiermee geeft zij de kans om tot rust te komen en te reflecteren over hun professioneel leven en zelfzorg. D4D biedt professionele begeleiding van experten uit het netwerk: artsen; loopbaancoaches; psychotherapeuten ivm oa faalangst , perfectionisme en verbindende communicatie. Daarnaast krijg je inzicht in je persoonlijke talenten  en persoonlijkheidstype en deel je deze unieke ervaring met collega’s met dezelfde zoektocht .

Waarom dit initiatief?

D4D kende de voorbije jaren een exponentiële groei van hulpvragen. Nog steeds zijn 25-30% van de hulp vragende artsen jonge artsen in opleiding tot huisarts of specialist.. Surmenage, burnout, onzekerheid, work-life balance en angststoornissen zijn veel voorkomende klachten. De intake artsen horen zeer vaak de alarmkreet: “Wil ik deze job nog wel doen?” Het is schrijnend dat  veel jonge artsen in het rood gaan en de passie en het engagement waarmee ze aan hun studie geneeskunde zijn begonnen volledig dreigen te verliezen. Wij organiseren dit nu voor de vierde keer. De vorige deelnemers waren enthousiast. Dat reflecteert  in het feit dat  we met iedere groep terugkomweekends organiseren. Naast de grote verbondenheid binnen de groep kregen ze ook heel wat handvatten mee voor de toekomst. Daarom  willen we dit blijven  herhalen zodat artsen in nood tot rust kunnen komen en kunnen aansterken om hun professioneel- en privéleven met een betere balans of heldere keuzes aan te gaan. Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de ‘quadruple aim” waarbij zelfzorg van artsen de 4de pijler vormt en ermee voor zorgen dat “iedere arts de arts kan zijn die hij wil zijn”.

Praktische info
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning

Van maandag16 tot en met vrijdag 20 september 2024 . We starten om 10 uur op maandag en ronden af met de lunch op vrijdag. (inschrijven is een engagement voor de ganse week, met overnachting)

Domein Martinus Sniederspad 133 2980 Halle-Zoersel ; je logeert in mooie kamers in een rustige omgeving met een heerlijke keuken.

Beperkt aantal deelnemers | Max. 12

All-in | 950 euro; op rek nr van doctors4doctors. BE05 7310 3553 1475 met vermelding van naam en midweek september 2024. Haio’s, Aso’s en afgestudeerd in 2023 betalen 400 euro. (D4D neemt hierbij een belangrijk deel voor haar rekening) Accreditatie wordt aangevraagd.

Schrijf je snel in via mail: Marijke.soogen@doctors4doctors.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12. Het is een cadeau aan jezelf.Bekijk andere activiteiten: