Midweek van rust, reflectie en ondersteuning | 11 t.e.m. 15 september 2023

Uitnodiging
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning

Doctors4Doctors organiseert opnieuw een midweek voor een tiental  artsen die tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn. Hiermee geven wij de kans om tot rust te komen en te reflecteren over hun professioneel leven en zelfzorg. D4D biedt professionele begeleiding van experten uit het netwerk: intake-artsen; loopbaancoaches; psychotherapeuten ivm oa faalangst , perfectionisme en verbindende communicatie. Daarnaast kan men deelnemen aan  groepsactiviteiten o.a. meditatie, mindfulness, yoga, bewustzijns en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom dit initiatief?

D4D kende de voorbije jaren een exponentiële groei van hulpvragen. In 2021 waren 30% van de hulp vragende artsen jonge artsen in opleiding tot huisarts of specialist. En ook in 2022 is de hulpvraag van (jonge) collega’s groot. Surmenage, burnout, onzekerheid, work-life balance en angststoornissen zijn veel voorkomende klachten. De intake artsen horen zeer vaak de alarmkreet: “Wil ik deze job nog wel doen?” Het is schrijnend dat  vooral jonge artsen in het rood gaan en de passie en het engagement waarmee ze aan hun studie geneeskunde zijn begonnen volledig dreigen te verliezen. In juli 2022 en maart 2023 organiseerden we dit reeds. De deelnemers waren enthousiast. Naast de grote verbondenheid binnen de groep kregen ze ook heel wat handvatten mee voor de toekomst. Daarom  willen we dit herhalen zodat artsen in nood tot rust kunnen komen en kunnen aansterken om hun professioneel- en privéleven met een betere balans of heldere keuzes aan te gaan. Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de ‘quadruple aim” waarbij zelfzorg van artsen de 4de pijler vormt en mee te zorgen dat “iedere arts de arts kan zijn die hij wil zijn”.

Praktische info
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 september 2023. Vanaf de lunch op maandag tot en met de lunch op vrijdag.

Koningsteen in Kapelle o/d Bos. je logeert in eenvoudige kamers met eigen sanitair in een mooi kasteeldomein waar alles aanwezig is om tot rust te komen.

Beperkt aantal deelnemers | Max. 10

All-in | 250 euro; op rek nr van doctors4doctors. BE05 7310 3553 1475 met vermelding van naam en midweek september 2023

Schrijf je snel in via mail: Marijke.soogen@doctors4doctors.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10. Het is een cadeau aan jezelf.Bekijk andere activiteiten: