Webinar: Professionele identiteit in hedendaagse zorg – 16/12/2021

Donderdag 16 december 2021 | 20u

WEBINAR: Professionele identiteit in hedendaagse zorg
Dr. Fleur Helewaut

Prijs: €20.- voor niet-leden / gratis voor leden

Arts ben je niet van het ene moment op het andere. Het is een wordingsproces waarin eigenschappen, waarden en normen van het medisch beroep eigen gemaakt worden en dit resulteert in een individu die denkt, handelt en zich voelt als een arts. Er zijn vele betekenisvolle momenten in dit proces, soms stimulerend, soms vertwijfeling met zich meebrengend. Daarnaast is er ook het spanningveld tussen wie we willen zijn en wie we ondertussen geworden zijn als arts. Ook de verwachtingen van de maatschappij naar artsen toe kan spanningen met zich meebrengen.

Tijdens deze webinar willen we u laten kennismaken met het concept professionele identiteit en zo een aantal dimensies van arts zijn en arts worden samen verkennen.

Dr. Fleur Helewaut is huisarts in een groepspraktijk te Gits. Daarnaast is zij ook docent en onderzoeker aan het skillslab van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheiswetenschappen van UGent en mindfulnesstrainer. Haar interesse gaat uit naar compassievolle zorg, zorgrelaties en het welzijn van zorgprofessionals.