Draag je kleurrijkste sokken en steun #SunnySocks4Docs

Doctors4Doctors D4D BeMSA nieuws steun Sunny Socks 4 Docs

De Belgische Medische Studentenvereniging BeMSA lanceert dit jaar opnieuw haar #SunnySocks4Docs-campagne. Op vrijdag 5 juni moedigen zij artsen en andere gezondheidswerkers aan om hun kleurrijkste sokken te dragen, om awareness te creëren rond de psychische problemen waarmee veel gezondheidswerkers mee te maken krijgen.

Hun doel? Het stigma doorbreken en ervoor pleiten dat elke arts ook gewoon een mens is, en meer dan wie dan ook zorg moet besteden aan zijn mentale toestand.

BeMSA zit met haar #SunnySocks4Docs-campagne duidelijk op één lijn met Doctors4Doctors. Wij pleiten namelijk ervoor om meer aandacht te besteden aan de mentale gezondheid van artsen.

Reeds in 2009 benadrukte Jean E. Wallace in the Lancet dat “Physician Wellness: A Missing Quality Indicator” is in de ganse gezondheidszorg.

Gelukkig ontstond er in 2011 in ons land de Quadruple Aim, een concept die ook het welzijn van de zorgverlener meerekent. Niet onbelangrijk: op het RIZIV is hier bijvoorbeeld een taskforce in oprichting.

Wij gaan dus samen met #SunnySocks4Docs voor mentale zorg en zelfzorg, ook voor artsen. Want artsen die in mentaal evenwicht zijn, zijn betere artsen, en onze patiënten verdienen gezonde artsen.

Daarom gaat al onze steun naar de volgende generatie.

Meer zorg voor de hulpverleners, betere zorg voor de patiënten.
Dus toon ons je #SunnySocks4Docs!


Andere lezers lazen ook:

Op donderdag 28 oktober vond de Algemene Vergadering van Doctors4Doctors plaats. Na lange tijd nog eens in fysieke vorm, en in een mooie kader te Bonheiden. De opkomst was talrijk en de ontmoetingen deugddoend. Van bewogen jaren 2020-2021 naar jaren in beweging: Met de rolverandering van Eric......

De bezieler en stichter van Doctors4Doctors, huisarts Eric Boydens, heeft aan de Raad van Bestuur laten weten dat hij nieuwe horizonten opzoekt en ontslag neemt als gedelegeerd bestuurder. Daarnaast grijpt de Raad van Bestuur dit moment aan om samen met jullie, onze leden en sympathisanten, het beleidsplan verder te ontwikkelen dat D4D moet leiden in de volgende jaren. ...

Nieuwtje delen?

 

Heb je nieuws dat relevant is voor Doctors4Doctors en dat je graag wil delen met ons? Dat kan! Laat het ons weten via mail en we delen het graag met onze bezoekers en leden!