23 maart 2021 – Persconferentie RIZIV: oprichting van de permanente werkgroep “Gezondheid van artsen”

persconferentie RIZIV

23 maart 2021 is er opnieuw een mijlpaal gekomen voor D4D met de persconferentie op het RIZIV betreffende de oprichting van de permanente werkgroep “Gezondheid van artsen”.

De RIZIV-topman Jo De Cock en de federale minister van Volksgezondheid Frank vandenbroucke hebben het geheel aan elkaar gepraat maar de erkenning en waardering van onze D4D activiteiten was duidelijk voelbaar!

Dr. Boydens kon het woord voeren om D4D voor te stellen, de reeds afgelegde weg te beschrijven en de toekomst te schetsen, aangevuld met dr. Vandebeeck die een korte maar krachtige getuigenis gaf over zijn engagement:

Ik zou graag nu de collega zijn voor mijn andere collega's die ikzelf nodig had en erg gemist heb in mijn praktijk jaren.

Ook in de medisch pers is dit ook goed opgepikt geweest en we zijn blij enkele van deze reacties met jullie te kunnen delen:

  • Artsenkrant: “Instituut artsenwelzijn in de maak” en nog andere verwijzingen!
  • Specialist: “RIZIV maakt definitief 200.000 euro vrij voor mentaal welzijn artsen”
  • BVAS: “Onze steun aan het welzijnsaanbod voor de hulpverlener”

Dit event is slechts een momentopname natuurlijk, het werk gaat verder, maar we grijpen het toch aan om even stil te staan bij alle (ex-)betrokkenen, vrijwilligers en sympathisanten van D4D: zonder jullie stonden we niet waar we nu staan waarvoor dank!Andere lezers lazen ook:

  Nee, er is geen vierde vakbond opgestaan met de naam “punt”. Het stemadvies is gewoon ‘Stem‘. In juni kan het artsenkorps stemmen voor het syndicaat van zijn/haar/hun keuze. Slechts een op de vier artsen heeft vijf jaar geleden gestemd en de trend is dalende.......

Onze stichter-op-pensioen aan het woord in De Standaard Online op 27 juli; hieronder enkele quotes “‘Er knapt iets wanneer je vaststelt niet meer dan een pion te zijn” “Dit raakt niet opgelost als we alleen aan individuele symptoombestrijding doen.” “Door de mantra van permanente groei......

Uit een onderzoek van dr. Frederik Deman, anatoom-patholoog, blijkt dat zowel huisartsen als specialisten psychisch getroffen werden doorheen de verschillende covid-golven. Het onderzoek verschijnt binnenkort in het Tijdschrift voor Geneeskunde en Gezondheidszorg. Het onderzoek peilt naast de psychische last ook naar de steunfiguren waarop artsen......

Nieuwtje delen?

 

Heb je nieuws dat relevant is voor Doctors4Doctors en dat je graag wil delen met ons? Dat kan! Laat het ons weten via mail en we delen het graag met onze bezoekers en leden!