23 maart 2021 – Persconferentie RIZIV: oprichting van de permanente werkgroep “Gezondheid van artsen”

persconferentie RIZIV

23 maart 2021 is er opnieuw een mijlpaal gekomen voor D4D met de persconferentie op het RIZIV betreffende de oprichting van de permanente werkgroep “Gezondheid van artsen”.

De RIZIV-topman Jo De Cock en de federale minister van Volksgezondheid Frank vandenbroucke hebben het geheel aan elkaar gepraat maar de erkenning en waardering van onze D4D activiteiten was duidelijk voelbaar!

Dr. Boydens kon het woord voeren om D4D voor te stellen, de reeds afgelegde weg te beschrijven en de toekomst te schetsen, aangevuld met dr. Vandebeeck die een korte maar krachtige getuigenis gaf over zijn engagement:

Ik zou graag nu de collega zijn voor mijn andere collega's die ikzelf nodig had en erg gemist heb in mijn praktijk jaren.

Ook in de medisch pers is dit ook goed opgepikt geweest en we zijn blij enkele van deze reacties met jullie te kunnen delen:

  • Artsenkrant: “Instituut artsenwelzijn in de maak” en nog andere verwijzingen!
  • Specialist: “RIZIV maakt definitief 200.000 euro vrij voor mentaal welzijn artsen”
  • BVAS: “Onze steun aan het welzijnsaanbod voor de hulpverlener”

Dit event is slechts een momentopname natuurlijk, het werk gaat verder, maar we grijpen het toch aan om even stil te staan bij alle (ex-)betrokkenen, vrijwilligers en sympathisanten van D4D: zonder jullie stonden we niet waar we nu staan waarvoor dank!Andere lezers lazen ook:

Op donderdag 28 oktober vond de Algemene Vergadering van Doctors4Doctors plaats. Na lange tijd nog eens in fysieke vorm, en in een mooie kader te Bonheiden. De opkomst was talrijk en de ontmoetingen deugddoend. Van bewogen jaren 2020-2021 naar jaren in beweging: Met de rolverandering van Eric......

De bezieler en stichter van Doctors4Doctors, huisarts Eric Boydens, heeft aan de Raad van Bestuur laten weten dat hij nieuwe horizonten opzoekt en ontslag neemt als gedelegeerd bestuurder. Daarnaast grijpt de Raad van Bestuur dit moment aan om samen met jullie, onze leden en sympathisanten, het beleidsplan verder te ontwikkelen dat D4D moet leiden in de volgende jaren. ...

Nieuwtje delen?

 

Heb je nieuws dat relevant is voor Doctors4Doctors en dat je graag wil delen met ons? Dat kan! Laat het ons weten via mail en we delen het graag met onze bezoekers en leden!