Mindfulnesstraining voor artsen | Najaar 2021

Mindfulness kan omschreven worden als de vaardigheid om bewust aandacht te geven aan onze geest, ons lichaam, ons dagelijks leven, van moment tot moment, zonder te oordelen.

Mindfulness is leren uit de eindeloze stroom van gedachtenherinneringen en wensen te stappen. Het is een manier om om te gaan met de onvermijdelijke stress van het leven.

Mindfulness staat ook voor een zorgzame aandacht voor jezelf, je lichaam, je mogelijkheden en je beperkingen.

Wetenschappelijke studies bevestigen het positieve effect van mindfulness-beoefening bij stress- en gezondheidsklachten. De mindfulnesstraining is geen praatgroep, geen psychotherapie, geen cursus, maar een training waarbij oefenen centraal staat.

Deze training richt zich specifiek tot artsen.Andere lezers lazen ook:

De bezieler en stichter van Doctors4Doctors, huisarts Eric Boydens, heeft aan de Raad van Bestuur laten weten dat hij nieuwe horizonten opzoekt en ontslag neemt als gedelegeerd bestuurder. Daarnaast grijpt de Raad van Bestuur dit moment aan om samen met jullie, onze leden en sympathisanten, het beleidsplan verder te ontwikkelen dat D4D moet leiden in de volgende jaren. ...

Nieuwtje delen?

 

Heb je nieuws dat relevant is voor Doctors4Doctors en dat je graag wil delen met ons? Dat kan! Laat het ons weten via mail en we delen het graag met onze bezoekers en leden!