WEBINAR Het Zorgsamen Barometer onderzoek – 12 nov 2020

Donderdag 12/11/2020 om 20u

VOLZET – WEBINAR: Het Zorgsamen Barometer onderzoek

Kris Vanhaecht

Prijs: gratis aanbod voor leden en niet-leden!

COVID-19 heeft getoond dat gezondheid boven alles primeert. En dat maakt de rol van hulpverleners niet alleen zeer waardevol, maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ieder van ons werd geconfronteerd met zijn limieten en kwetsbaarheden in onze rollen als arts, als burger, als ouder, als partner, …. Veel respect voor wat jullie iedere dag verwezenlijken!

Als doctors4doctors beseffen we dat het meer dan ooit van belang is om zorg te dragen voor jullie, artsen, zodat jullie de veerkracht kunnen behouden om er iedere dag weer te staan.

Waar we jullie samen brachten op netwerkavonden en studiedagen, kiezen we dit jaar voor een andere formule: een reeks boeiende webinars door sprekers die hun steentje bijdroegen in deze COVID-pandemie. Zij willen graag hun kennis en ervaring vanuit hun eigen invalshoek delen en een antwoord bieden aan jullie vragen. Zo zijn we ervan overtuigd dat jullie uit ieder webinar iets kunnen opsteken, om als arts (mentaal) gezond te blijven en om in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan.

Prof. Kris Vanhaecht doceert kwaliteit en patiëntveiligheid aan de faculteit geneeskunde en het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven. Hij heeft de afgelopen 10 jaar onderzoek gedaan naar de impact van patiëntveiligheidsincidenten op zorgverleners, gekend als Second Victims. U kent hem misschien ook vanuit het onderzoek rond zorgpaden of zijn werk over persoonsgerichte zorg met “Mangomomenten”. Recent was hij samen met Andy De Witte één van de oprichters van De Zorgsamen en coördineert hij ook het Zorgsamen Barometer onderzoek. Tijdens dit webinar zal Kris een aantal resultaten voorstellen uit deze onderzoekslijn en dit koppelen aan de huidige inzichten rond kwaliteit en patiëntveiligheid. Meer informatie over hem vind je op www.krisvanhaecht.be of volg Kris op Twitter via @krisvanhaecht.

Lid worden doe je via de ‘ik word lid’ betaalknop