09-2020 | Mindfulness training voor artsen

Doctors4Doctors Mindfulness Training september 2020

Habo vzw & Doctors4Doctors organiseren vanaf september mentale nazorg voor artsen in de Corona vuurlinie.

Zorgprofessionals staan onder hoogspanning. De Covid-19 pandemie is op vele manieren stress verhogend in het beroepsmatig en persoonlijk functioneren van artsen en andere hulpverleners.

Wetenschappelijke studies bevestigen de positieve effecten van mindfulnesstraining bij stress- en gezondheidsklachten. Doelstelling is een rustpunt en bescherming te bieden voor collega’s, en dit voor de aanvang van een mogelijks tweede golf in de corona-pandemie.

De mindfulnesstraining is geen praatgroep, geen psychotherapie, geen cursus, maar een training, waarbij oefenen centraal staat. Van de deelnemers wordt ook verwacht dat ze in die acht weken zelf thuis oefenen met behulp van audiobestanden en werkmap.

Praktische info
Mindfulness training voor artsen

8 zondagvoormiddagen | 10.00u - 12.00u | Start - 6 september 2020

PZ Onzelievevrouw | Koning Albert I-laan 8, Brugge

Dr. Elisabeth Moreau | mindfulnesstrainer, samen met coördinator Dr. Lieve Callewaert

Intakegesprek - Dr. Elisabeth Moreau

Leden: €250,- | niet-leden: €350,-

Inbegrepen: een USB-stick met meditaties, een werkmap en het boek 'Mindfulness in de maalstroom van je leven' door Edel Maex.

Interesse? Mail naar lieve.callewaert@wgcdebruggen.beBekijk andere activiteiten:

Donderdag 10/12/2020 om 20u WEBINAR: Model positieve gezondheid toegepast in de eigen praktijk Geert Pint Prijs: 20.- / gratis voor leden COVID-19 heeft getoond dat gezondheid boven alles primeert. En dat maakt de rol van hulpverleners niet alleen zeer waardevol, maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid......